نوشته شده توسط : دکتر مهدی صابر

گفتاردرمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. گفتاردرمانی یکی از روش‌های موثر درمان اختلالات گفتاری در افراد به ویژه کودکان می­ باشد. هدف کلیه افرادی که در حوزه توانبخشی فعالیت می کنند، استفاده از بالاترین توانایی ممکن از فرد توان خواه در جهت بهبود شرایط زندگی شخصی و اجتماعی فرد می باشد. بنابراین گاهی هدف از انجام توانبخشی، درمان کامل فرد توان خواه نیست؛ بلکه تلاش برای استفاده از تمامی توانایی های فرد به بهترین نحو است.

گفتاردرمانی به طور معمول با ارزیابی توسط گفتار درمانگر شروع می شود که نوع اختلال ارتباطی و موثر ترین روش برای درمان فرد را شناسایی می کند.

حیطه فعالیت گفتاردرمانی:

به طور کلی هر فردی در هر سنی که در برقراری ارتباط به خصوص از طریق گفتار و زبان مشکل داشته باشد، نیاز به مراجعه به گفتار درمانی دارد. البته در کودکان زیر ۶ سال توانایی برقراری ارتباط با توجه به سن آن ها معین می شود.

-لکنت زبان

-اوتیسم

-بیش فعالی

-کم توانی ذهنی

-آفازی

-اختلالات یادگیری

-شکاف کام و لب

-آسیب شنوایی

-اختلالات تلفظی

-مبتلایان به سرطان حنجره

-بیماران ام اس

-مبتلایان به پارکینسون

-سندروم داون ها

فعالیت‌ های گفتاردرمانی می‌ تواند همه این مشکلات و موارد دیگر را درمان کند اما نکته حائز اهمیت در درمان اختلالات گفتاری، مداخله زود هنگام و به موقع می باشد. به طور مثال می توان از اختلالات خواندن و نوشتن در مدرسه، با مداخله زود هنگام در سنین پیش از مدرسه جلوگیری کرد یا از شدت آن کم کرد.

بسته به شرایط فرد توان خواه ممکن است برخی مداخلات گفتار درمانی احتیاج به زمان بیشتری داشته باشند تا به نتیجه برسند و شرط لازم برای مشاهده پیشرفت، تداوم درمان می باشد.

کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، حرفه ای ترین خدمات گفتاردرمانی از جمله گفتاردرمانی در منزل، گفتاردرمانی اوتیسم، گفتاردرمانی کودکان و... را در غرب و شرق تهران ارائه می دهد.

 



:: برچسب‌ها: گفتاردرمانی اوتیسم، گفتاردرمانی دکتر صابر، گفتاردرمانی در منزل ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر مهدی صابر

 

اختلال پردازش حسی حالتی است که بر نحوه پردازش و درک اطلاعات حسی یا حتی محرک ‌های مغز تأثیر گذار است. اطلاعات حسی همه چیزهایی می‌ بینیم، می ‌شنویم، استشمام می ‌کنیم، می ‌چشیم یا لمس می‌ کنیم را شامل می شود. اختلال پردازش حسی می ‌تواند بر همه حواس پنج‌ گانه فرد یا فقط یکی از آن ها اثر بگذارد. این اختلال به طور معمول به این معنا می باشد که فرد به محرک ‌هایی که دیگر افراد به آن ها حساسیت نشان نمی دهند، بیش از حد یا کمتر از حد معمول حساس باشد. کودکان بیشتر از بزرگسالان به اختلال پردازش حسی دچار می‌ شوند ولی بزرگسالان هم احتمال دارد علائمی همچون علائم اختلال پردازش حسی را نشان دهند.اختلال پردازش حسی همانند یک ترافیک در مغز بوده و می ‌تواند بر نیاز های شخصی، عاطفی و اجتماعی و حتی یادگیری کودکان تأثیر گذار باشد. نخستین قدم برای تشخیص اختلال پردازش حسی این است که علائم این اختلال را بشناسید و تشخیص دهید که آیا آن علائم موجب ایجاد مشکل در زندگی کودک تان می ‌شوند یا خیر. اختلال پردازش حسی می ‌تواند بر یک یا چند تا از حواس پنج ‌گانه فرد اثر بگذارد. کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی احتمال دارد نسبت به صدا ها، لباس ‌ها و بافت برخی غذا ها واکنش بیش از حد نشان دهند یا حتی احتمال دارد نسبت به ورودی ‌های حسی واکنش کمتری نشان دهند. تحقیقات جدیدی در حیطه اختلال پردازش حسی در حال انجام است اما متخصصین همچنان نمی ‌دانند چه چیزی دقیقا باعث بروز اختلال پردازش حسی می ‌شود. درمان این اختلال عموما از طریق کاردرمانی و به ویژه کاردرمانی حسی انجام می‌ شود اما رژیم حسی نیز به درمان این اختلال کمک کند.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با انجام خدمات تخصصی کاردرمانی حسی برای کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.



:: برچسب‌ها: اختلال پردازش حسی در کودکان، اختلال پردازش حسی چیست، کاردرمانی حسی ,
:: بازدید از این مطلب : 22
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 ارديبهشت 1403 | نظرات ()