نوشته شده توسط : دکتر مهدی صابر

اختلالات پردازش حسی مشکلاتی در سازماندهی و واکنش به اطلاعاتی می باشند که از طریق حواس دریافت می ‌شوند. اختلال پردازش حسی وضعیتی اختلالی است که در آن فرد به طور معمول به صدا ها، بو ها، بافت ها و یا سایر محرک ها پاسخ نمی دهد. مبتلایان به این اختلال ممکن است به قدری به موسیقی متن فیلمی حساس باشند که نتوانند در یک تئاتر بنشینند، یا آن قدر نسبت به محرک ‌ها بی ‌حس باشند که تمام تلاش شان را بکنند تا آن را جستجو کنند. این اختلال بیشتر در کودکان شایع می باشد. ممکن است کودکان نسبت به ورودی حسی، حساسیت بیش از حد داشته باشند یا حساسیت کمتری داشته باشند و یا از هر دو اختلال رنج ببرند. کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی عموما به محرک هایی که دیگران تحت تأثیر آن ها قرار نمی گیرند به یکی از سه روش پاسخ گو نیستند.

دلیل خاصی برای اختلال پردازش حسی هم چنان مشخص نشده است. برخی تحقیقات نشان داده است که این اختلال ممکن است ارثی باشد.عوارض پیش از تولد یا تولد و برخی عوامل محیطی نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.

تحقیقات دیگر یک ارتباط ژنتیکی احتمالی را نشان می دهند.

با این اوصاف، نخستین گام برای تأیید ابتلای کودک به اختلال پردازش حسی مشاهده رفتار هایی است که نشان دهنده این اختلال هستند و به دنبال تشخیص آن هستند.

درمان

ممکن است کاردرمانکر متخصص کودک شما یک رژیم حسی، متناسب با نیاز های او برای شما طراحی کرده تا آن را در خانه اجرا کنید. حال این سوال پیش می آید که رژیم حسی چست؟

در این برنامه، فعالیت‌ هایی اجرا می شوند که تحریک مورد نیاز کودک از حمل وزن گرفته تا تماس‌ هایی که به کودک کمک می‌ کنند تا درباره مزه‌ ها و دماهایی که نسبت به آن ها کم کاری حسی وجود داشته است، آگاهی پیدا کند را فراهم می‌ کنند.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با جمعی از متخصصین کارآزموده، کاردرمانی حسی برای درمان اختلال پردازش حسی را در تخصصی ترین مرکز کاردرمانی در تهران گرد آورده است.



:: برچسب‌ها: اختلال پردازش حسی کودکان، درمان اختلال پردازش حسی دکتر صابر، کلینیک دکتر صابر ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 8 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر مهدی صابر

کار درمانی رشته ای مرتبط با پیدا کردن کار و شغل می باشد، عده ای آن را با کاردانی اشتباه می گیرند، برخی فکر می کنند کاردرمانگران مشکلات شغلی را درمان می کنند. کاردرمانی به افراد مبتلا به مشکلات سلامتی کمک می کند تا مجددا فعالیت های روزمره مهم خود را شروع کنند. این درمان در حقیقت حوزه ای میان رشته ای بوده که از علوم مختلف همچون روان شناسی، فیزیولوژی و آناتومی برای بهبود عملکرد بیماران بهره می برد. این فعالیت های روزمره می توانند شامل هر چیزی باشند، از دوش گرفتن مستقل (بدون کمک دیگران) گرفته تا غذا پختن برای همسر خود، لباس پوشیدن مستقل، صحیح خوابیدن، مشارکت اجتماعی و... . یکی از اهداف اصلی کاردرمانی به استقلال رساندن مراجع بوده به طوری که پس از پایان جلسات بتواند به تنهایی کار های مربوط به خود را انجام دهد. هدف اصلی کاردرمانی افزایش کارآمدی شخص در زندگی و رسیدن به استقلال در انجام امور می باشد. این هدف نیازمند تلاش های تخصصی گروهی بوده و با کمک سایر اعضای تیم توانبخشی همانند فیزیوتراپیست، گفتار درمانگر، بینایی سنج، شنوایی سنج و تیم درمان همچون پزشک، روان شناس، پرستار و... انجام می شود. کاردرمانگران به افراد در هر سنی کمک می کنند تا بتوانند بر ناتوانی های ناشی از بیماری، کهن سالی و یا تصادفات غلبه کنند و وظایف روزانه یا شغلی خود را انجام دهند. هم چنین این کاردرمانگران تمام نیاز های جسمانی، روانی، اجتماعی فرد را شناسایی کرده و تلاش می کنند پشتیبانی کاملی از او به عمل بیاورند.

کاردرمانی کودکان

کودکانی که در زمینه جسم به خدمات کاردرمانی احتیاج دارند شامل اختلالاتی همچون فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، سندروم داون، مشکلات تاخیری تعادلی، عوارض نشات گرفته از تشنج، تاخیر های حرکتی، اختلالات و بیماری های عصبی عضلانی، اصلاح الگوی حرکتی نادرست،عوارض حرکتی در اثر بیماری های متابولیک، دررفتگی مادرزادی ران و... می شوند.

در بخش کودکان به دلیل وسیع بودن اختلالات ذهنی، شاخه ذهن نیز به عنوان زیر مجموعه ای از شاخه روان به طور جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با انجام خدمات متنوع کاردرمانی از جمله کاردرمانی در منزل، کاردرمانی اوتیسم و... در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.



:: برچسب‌ها: کاردرمانی اوتیسم، کاردرمانی پاسداران، کاردرمانی در منزل ,
:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 ارديبهشت 1402 | نظرات ()